Temeli Olmayanlar İçin YKS’ye Hazırlık

Temeli olmayanlar YKS’ye nasıl hazırlanmalı? veya temeli zayıf olanlar için YKS’ye hazırlık süreci nasıl olmalı? Hepsi ve daha fazlası bu yazımızda.

Temeli Olmayanlar İçin YKS’ye Hazırlık

YKS’ye Hazırlıkta Temel Nasıl Geliştirilir?

YKS’ye hazırlık süreci oldukça zor geçen bir süreçtir. Başarılı olabilmek için her öğrencinin sınavda gereken gayreti göstermiş olması gerekir. Başarılı olup bir çok kişinin önüne geçmek bazen zor olabilmektedir. Başarı için sıkı çalışmak gerektiği unutulmamalıdır. Ancak güven kıran sorularda ve anlaşılmayan konularda ilerlemek mümkün olamayabilir. Bu yüzden sistemli çalışmak oldukça önemlidir. Sistemli çalışmak, çalışılması gereken derslerin önceliği, konu takibi ve süre ayarlamaları gerektirir. Bu şekilde program ayarlanarak sistemli çalışıp istenilen sınava hazırlanılabilir.

Denemelerde Başarısızım. Nasıl Çalışmalıyım?

Denemelerde başarısız olmanızın birçok sebebi bulunabilir. Bu sebepler konsantrasyon, yorgunluk, özgüven eksikliği ve yetersiz çalışma olabilir. Konsantrasyon sorununuzu sessiz ortamlarda sınav yaparak giderebilirsiniz. Bünyeniz kısa zamanda uyum sağlar. Özgüven eksikliğinizi ise öğretmen eşliğinde sık sık soru çözerek giderebilirsiniz. Yeterli ve etkili çalışmak istiyorsanız bunu birçok şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Örnek olarak organize grup etkinlikleri ile arkadaşlarınızla çalışabilirsiniz. Sizi yormayacak ama motivasyonunuzu da düşürmeyecek aralıklarda çalışabilirsiniz. Denemelerde takıldığınız soruların çözümünü öğrenerek soru tipine alışabilirsiniz.

Temeli Zayıf Olanlar YKS’ye Hazırlıkta Ne Yapmalı?

Artık ÖSYM’nin son sınavlarında sözel ve mantık bilgisinin de öneminin arttığı aşikar bir hal aldı. Fakat bu gözünüzü korkutmasın. Sözel ve mantık bilgisi birçok farklı kaynaktan iyi çalışmayla temel kazandırılıp yenilebilecek şeylerdir. Kaynakların yetersiz kaldığı durumlarda ise adayların etüt, video anlatım gibi yöntemlerle temel kazanması gerekebilir. Maddi sorunlar mevcut ise temel, en önemli kaynağın internet olduğunu unutmayın.

YKS‘ye hazırlanıyor ve hangi kaynaklarla hazırlanacağınızı kestiremiyorsanız Tercih Koçu tarafından hazırlanan “YKS Kitap Önerileri” içeriğimiz tam size göre. İçerisinde her ders için en iyi kitapları listeledik. Bunu yaparken de hiç bir kaynaktan reklam almadığımıza emin olabilirsin.

Çalışma Programı Nasıl Olmalı?

Sınavlara hazırlıkta kesinlikle çalışma programlarına sadık olunmalıdır. Sürekli değişen programlarda bilgilerin taze kalması mümkün olmayabilir. Zayıf olunan derslerde böyle bir program ile başarılı olmak mümkündür. Programın ise temelin en sağlam olduğu dersten başlaması tavsiye edilir. Şayet yeni konulara geçildiğinde eski konuların unutulması zor bir ihtimal olacaktır. Ayrıca bu programların ise düzenlenmesinde yardım almak etkili olacaktır. Rehber öğretmenleri bu aşamada doğru yolu göstermede yardımcı olacaktır.

Türkçe Sorularında Zayıfım Nasıl Çalışmam Gerek?

Artık yeni sisteme göre hazırlanan YKS’lerin Türkçe soruları oldukça uzun olabiliyor. Uzunluğun yanı sıra anlam karmaşası da sık rastladığımız hale geldi. Bu durumda sık sık kitap okunması ve soru çözülmesi gerekir. Kitap okumak okuduğunuzun ne anlam ifade ettiğini anlamanızda etkili olacaktır. Bu şekilde soruların cevaplarını daraltarak sonuca ulaşırsınız. Sürekli paragraf soruları çözerek de Türkçe sorularında başarılı olabilirsiniz. Günlük 4-5 paragraf sorusu ile kısa süre zarfında gözle görülür sonuçlar almanız muhtemeldir. Dilerseniz “YKS Paragraf Kitap Önerileri” konumuzdaki kitaplardan yararlanarak YKS’deki paragraf sorununuzu çözebilirsiniz.

YKS eğitim ve öğretim hayatımızın son aşama sınavlarından biridir. Neredeyse bütün birikimlerin kullanıldığı bir sınavdır. Yüksek ihtimal eksik birikim olacağından sık sık bildiklerimizin tazelenmesi gereken bir sınavdır. Bu sınavda başarılı olabilmek içinse sürekli geriye dönük çalışmak faydalı olacaktır. Hafızası zayıf olan adaylar ise belli başlı soru tipleri ile pratik yaparak soru tiplerine alışılabilir. Bütün öğrencilik hayatımızın verimliliğini ölçen düzeyde sınav olduğundan sınavda başarısız olabileceğini düşünenler lise temeli çalışmaya başlayabilir.

Yeni Soru Tarzlarında Zorluk Çekenler Nasıl Çalışmalı?

ÖSYM’nin yeni soru tarzları birçok aday için farklı ve ya zor olabilmektedir. Bunun sebebi ise müfredat sorularına göre daha kafa karıştırıcı olmasıdır. Bu soru tarzlarında zorluk çekenler için en uygun çözüm ise kaçınılmaz olarak ÖSYM soru tarzlarına alışmak olacaktır. Yani ÖSYM’nin geçmiş yıllardaki sorularının incelenmesi ve sürekli çözülmesi fayda getirebilir. Bunun dışında ÖSYM soru tarzına benzeyen yayınevlerinin fasikül/soru bankası kaynaklarından da faydalanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top button
error: Kopyalama İzni Verilmemektedir!